Jag har experimenterat med lowcarb saffransbullar. Provade först ett recept som jag hittade på nätet, men det blev torrt och inte gott. Så då tog jag mitt favoritrecept på lchf-frallor (från Jills mat). Jag bytte ut yoghurten mot Kesella 10% och lade till saffran och lite sukrin. Smeten blev ganska lös, så det gick inte att rulla lussekatter utan jag klickade smeten i muffinsformar. De blev saftiga lussebullar.
Receptet kommer här:
50 gram smör (halvsmält)
2 ägg
2 dl kesella 10%
en nypa salt
0,5 gram saffran
5 msk sötning eller lite honung
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vispa ihop ägg, smör och kesella. Rör ihop med resten, låt svälla en stund. Klicka i formar. Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
Lust och lussekatt | JAG BLOMMAR Konsthantverk
[…] Jag känner mig glad. Lusten att fotografera har kommit åter. Och julkänslorna pockar på. Jag lyssnar på julmusik och njuter. Tänker att man ska passa på att njuta när andan faller på. Idag bakade jag lussekatter. Måste ha på lager till första advent. Blev både vanliga och även lchf-lussekatter till mig själv. Jag återanvände mitt eget recept från förra julen. Det hittar du här. […]