Jag har nu ätit lowcarb-kost i ca 11 månader. Mår så bra av maten, som är någon sorts fri blandning av lowcarb, liberal lchf och paleo (jag äter mjölkprodukter, vilket man inte gör enligt paleo). Jag testade att baka vörtbröd nu till jul och det blev både saftigt och gott. Hittade på lite utifrån vanligt lchfbröd kombinerat med vanligt vörtbröd. Så här gjorde jag
VÖRTBRÖD LCHF Lowcarb:
2 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (finns att köpa, men jag körde hasselnötter i mandelkvarn till mjöl)
1 dl pofiber
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 msk malda pomeransskal
2 tsk mald ingefära
1 krm mald kryddnejlika
1,5 dl turkisk yoghurt 10%
2 dl julmust (light eller med stevia)
5 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, yoghurt och must. Vispa ner det torra i äggsmeten. Låt det svälla några minuter. Det blev en ganska lös smet.
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och grädda i den nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
Låt svalna. Jag skar mitt i skivor och har det i frysen. Gott att rosta innan man ska äta det.
Gunilla
Det där såg riktigt gott ut! Det receptet testar jag gärna. (Jag gillar även ditt foto väldigt mycket!)
Vörtbröd | JAG BLOMMAR Konsthantverk
[…] bakade jag vörtbröd. Mitt eget lowcarb-recept från ifjol. Blir ett saftigt och fint bröd att skära i skivor och ta fram ur frysen och rosta […]
Bakat – JAG BLOMMAR Konsthantverk
[…] ljuset. Här är det bilder på mer bak. Jag bakade tre sorters LCHF-bröd häromkvällen; mer vörtbröd, bästa frallorna (Jills recept) och kesobröd som är perfekt som […]