Matkärlek

Nu är det 8 månader sedan jag började käka lågkolhydratkost. Det är lite hallelujamoment över hur bra jag mår av maten. Det är ingen tillfällig diet för mig, det är ett sätt att må bra och det kommer jag fortsätta med. Jag har precis köpt en inspirerande kokbok; Matkärlek av Anne Aobadia. Skriven av en med liknande matfilosofi som jag. Mat ska vara njutning och kärlek.  Det är bra mat med naturliga fetter, mycket grönsaker, så lite konstgjorda tillsatser som möjligt och så mycket som möjligt ekologiskt. Jag har hamnat i balans genom kosten. Inga jobbiga blodsockersvängningar och en mage som mår bra. Mumsig mat som håller mig mätt länge. Som gårdagens middag. Svensk kyckling långstekt i ugnen i lergryta med ekologisk sallad till. Mums!Matkärlek (1)w Matkärlek (5)wMatkärlek (2)aW

3 Responses

  1. KataM

    Vad gott det ser ut! Jag funderade lite på den boken när den kom, men det blev Långkok för LCHF och paleo i stället.

  2. Jo

    Det ser väldigt gott ut! 🙂 Skönt att du har hittat din grej!
    Jag vill försöka med lågkolhydratkost men samtidigt vill jag äta av våra egenodlade grönsaker och potatisar så det får bli när de är slut. På jobbet är det lättare, där kör jag mycket grönsaker osv, men hemma är det just nu lite svårare. 🙂

    • Maria - JAG BLOMMAR

      Man kan ju börja lågkolhydratkosten med att dra bort allt sockrat och fortfarande äta ex rotsaker. Men det är kanske lättare att bli av med sötsuget om man drar ner på alla kolhydrater. Jag äter dock ex morot och rödbetor eftersom det är nyttigt och gott även om det är lite mer kolhydrater i det. Så beroende på hur kolhydratkänslig man är så kan man ju vara olika liberal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *